Sade Yağ - Ravgani Saf - Pure Ghee

"El emeği göz nuru, özellikle tuzsuz (1 kg da 1 gr maksimum) tereyağımızın su ve sütten arındırılmış en saf ve lezzetli halidir. Laktoz yok, kazein yok, gdo zaten olamaz... Helalinden Helaldir :)

SADE YAĞ; (Safî Ravgan, Revganî Saf) veya tüm dünya mutfağında (ghee) olarak bilinen en saf, inek sütünden yapılan tuzsuz tereyağının geleneksel usulle pişirilip, su ve sütten arındırılmasıyla hiçbir katkı maddesi eklenmeden vardığı son halidir. Soffra Yörük Yayık Tereyağımızdan elde ettiğiniz bu yağ (sade yağ) %99 ile %99,5 oranında saf süt yağıdır. Sade yağı, tereyağ ile yaptığınız tüm tariflerde, (kahvaltı, çorba, pilav, ocakta veya fırında sebzeli ve etli yemeklerde, kurabiye ve diğer tatlılarda ve de kızartmalarda kullanabilirsiniz.

Kahveye bile ekleyebilirsiniz :) Hindistan cevizi yağı (organik) kahve ile daha çok tercih ediliyor ve her ikisi de tercih meselesi tabiki...

Biz sade yağ yapmıyoruz, bunu sizlere bırakıyoruz. Sade yağ da en önemli kriter tereyağının ana kaynağı süt. Süt doğal beslenme ağırlıklı ineklerden alınan ile suni yemle beslenen ineklerden alınan arasında, özellikle sade yağ aşamasında en net belli eder farkını. Doğal olan her zaman güzeldir.

Sade yağ, tereyağınızı çok uzun süre saklamanın bir başka yoludur. Buzdolabında özellikle dondurucu bölümünde kalırsa yıllarca bile denilebilir ama bunu test etmeye ne gerek var ki... Sık sık taze taze taze ve sağlıklı beslenmek en güzeli.

Ve ekleyelim ki, sade yağ elde etmek tabiki tereyağınızın bir bölümünden fedakarlık etmenizi gerektirecek (biz vuna da fire deriz). Suyu tamamen atacak buharlasacak, içindeki süt dibe çökecek (tortu), ve süzülecek, haliyle bir miktar daha az ama en sağlıklı hali ile tertemiz bir yağınız olacak... Tercih artık sizlerin... Süt şekeri veya proteinine karşı özel bir neden yoksa, tereyağ olarak, bu ikiliye karşı alerjik (intoleransınız) varsa, kesinlikle Sade Yağ, diyoruz ve sağlıklı huzurlu mutlu neşeli bir yaşam diliyoruz.

Yuvalarınız şen sofralarınız bereketli olsun "


 

« Anasayfa