Dut yaprağı en az dut meyvesi kadar...

Her çeşidinde zengin besin öğesi içeren, bahar ve yaz aylarının en tatlı meyvelerden dut, son zamanlarda dut yaprağı çayı, dut yaprağı ekstresi gibi ticari formlarıyla da şifa kaynağı olarak gösteriliyor. Ancak içeriğindeki DNJ (deoksinojirimisin) adlı bileşen sayesinde diyabetin iyileştirilmesi, kanda trigliserid ve kolesterol değerlerini azalttığını gösteren mucize haberler maalesef gerçeği yansıtmıyor.

DNJ, bağırsaklarda emilen karbonhidratların sindirimini geciktirmek ve bu sayede kan şekeri seviyesini yavaş artırma işlevi sayesinde ilaç sektöründe kullanılan bir bileşendir ama yapılan bilimsel çalışmalar dut yaprağı ekstresi ve dut yaprağı çayının diyabetli hastalara ve kan lipid düzeylerinin azaltılmasında önemli derecede yararı olmadığını gösteriyor.

Ancak meyvesi gibi yaprağı da vitamin ve mineral yönünden oldukça zengindir. Bu sayede antiinflamatuar etkisi ile enfeksiyonun azaltılmasına;antioksidan yönünden zengin olması sayesinde de bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi ve kronik hastalıklara karşı korunmaya yardımcı olabilir. Sonuç olarak herhangi bir hastalığı iyileştirmek yerine beslenmede çeşitliliğe yer vermek adına zaman zaman tüketilebilir. Unutmayın, tek başına hiçbir gıda mucize değildir.Dut yaprağı gerçekten mucize mi

DUT YAPRAĞI NASIL TÜKETMELİ?

1 tatlı kaşığı kurutulmuş dut yaprağını bir fincan önceden kaynamış suya ekleyip, 5-7 dakika demlenmesini bekleyerek tüketebilirsiniz.



Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
Kategoriler
GELEN YORUMLAR  » Son Gelenler - 7 » Son Gelenler - 6 » Son Gelenler - 5 » Son Gelenler - 4 » Son Gelenler - 3 » Son Gelenler - 2 » Son Gelenler - 1 SOHBET ÇADIRI  » Sağlık Bilgi Paylaşım Köşesi » Bayimiz - Temsilcimiz Olun » DUYURU- Haber- Mesaj
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.